Ako išlo vajce (z okna do nás) na vandrovku

15.08.2013 20:52
Dovoľujem si zrekonštruovať zákerný pozazáclonový hod vajcom! Článok ako reakcia na "bielkovinový útok", ktorý ale nemá nič spoločné s Dukanovou diétou.
 
 

V hlavných rolách: Stanči, Palči a Vajcovrhač

 
Po skrátenom poloprofesionálnom zápase "dvoch na dvoch" ostali Stanči a Palči na asfaltovej palubovke pod oknami paneláku aby poslednými unavenými hodmi na krivý kôš v miestnej otvorenej hale bez strechy nazývanej tiež "klietka" vytriasli svalovicu z ubehaných údov tak ako to robia obvykle. "Ale sme im naklepali!" - hlesol Palči ukazujúc prstom na dve ošumelé postavy odchádzajúce z ihriska. Stanči len hlbokým nádychom a pokývaním spotenej vysokočelovej hlavy poliatej výrazným rumencom dáva za súhlas Palčimu a z posledných síl mu nahráva  loptu. Tá ho však míňa nakoľko Palči sa načechoril a vyprsil ako kohút, z dôvodu okoloidúcich šestnástiek v telách minimálne o päť rokov starších. "Ej, či by som im vysvetlil!" -hlesol Stanči, ktorý konečne dodal celému telu dostatok kyslíka a znova začal komunikovať aj verbálne. Skórujúc mladé "šťavy" si dvojica vôbec nevšimla pohyb za záclonou jediného dokorán otvoreného okna.
Vajcovrhač na sekundu zmeravel, aj on si všimol hárajúce postpubertálne feny. Ale teraz už znova ostrí zrak na ľahké ciele - dvoch mladíkov, ktorí po náročnom sedemminútovom zápase už ledva prešľapujú z nohy na nohu. "Teraz je môj čas, teraz porastie moje ego!" - vykríkol, no v zápätí si uvedomil, že ho mohla začuť jeho mamka z obývačky. Našťastie pre neho je príliš zanprázdnená žehlením slipov pre svojho synka. Občas čosi zamrmle o "škrtátku", či "hnedej pohrome" ale ináč okolitému svetu nevenuje svoju pozornosť. Medzitým Palči nedáva už šiesty kôš v rade a premýšľa, že bližšie sa ku košu dá dostať už len pomocou rebríka alebo pílky na železo. Vajcovrhač uznal, že teraz je ten pravý čas. Pomaly otvára chladničku, no od vzrušenia udiera dvierkami do stoličky a segedínsky guláš v sedmičke od uhoriek sa behom sekundy rozplieska po zemi. Kľajúc a lomcujúc dvierkami Vajcovrhač zvažuje svoje možnosti. "Pozbieram segedín a nedostanem zaracha, alebo pokračujem v pláne?" Po pár sekundách sa rozhoduje pre pokračovanie v pláne, nakoľko túžba po zvýšení vlastného sebavedomia je príliš veľká. Natiahne sa po vložke z označením "S" no vzápätí si uvedomuje, že veľké chvíle, si vyžadujú veľké obete a zamiery rukou do vložky "L" a vyťahuje odtiaľ posledné vajce. Stanči zatiaľ prežíva druhú krízu kyslíkového dlhu... Vajcovrhač je už znova vo svojej palebnej pozícii za záclonou, no tentoraz už so strelivom v ruke. Prerátava, derivuje no nakoniec si uvedomí, že mu neostáva nič iné len odhadnúť smer a hodiť. "Ráááz, dváááá a tr..." "Zlatko tu máš tie slipky! - preruší ho zrazu mama. Berúc spodné prádlo z vyzobrazením dvoch súložiacich prasiatok a hnedým pásikom v zadnej časti v duchu konštatuje, že raz by sa aj on chcel pohybovať takto nenápadne ako jeho mama. Po tom ako tá odišla z miestnosti už dlhšie neváhal, napriahol sa a vrhol! Je však príliš prefíkaný a nepozrie sa hneď na výsledok svojej snahy, dobre vie, že všetci hneď hľadajú odkiaľ priletel projektil a s kameňom v ruke sľubujú pomstu v podobe rozbitého okna.
Palči v predklone očakávajúc dávenie z vyčerpania zazrie mihnutie a zrazu sa pred ním zjaví rozplesnuté vajce. "To som kedy zožral?" pýta sa nahlas a krútiac hlavou vyhodnocuje, že je najvyšší čas pobrať sa domov. Pokulhávajúc opúšťajú so Stančim klietku, netušiac, že hore v útrobách záclon si Vajcovrhač mädlí ruky a škriabe ďalšiu čiarku na poschodovej posteli. "Ale som im dal, radšej sa zdekovali srabi"

Fotogaléria: Ako išlo vajce (z okna do nás) na vandrovku